Kom igång med databasen i EconExact

Här följer en kort instruktion hur du enkelt kommer igång med att använda databasen till EconExact med företagsuppgifter:

1 – Ladda ner programmet EconExact här och installera. Det är helt kostnadsfritt att använda. I slutet av installationen blir du tillfrågad att skapa en ny databas. Detta behöver du inte göra eftersom nästa steg är att installera databasen från oss. Nedanför visas en skärmbild från installationen av programmet.

Installation av EconExact

2 – Ladda ner installationsfilen (BolagslistanSetup.exe) för databasen från oss genom att följa länken i den e-post du fått i och med köpet av företagsuppgifter från oss. Du kan också ladda ner en exempel-databas här för att testa.

3 – Starta filen BolagslistanSetup.exe för att installera databasen. Nedanför visas en skärmbild av installationen.

Installation av bolagslistan

4 – Starta programmet EconExact. I starten efterfrågas användaruppgifter och anslutning. Logga in genom att ange “Admin” som användarnamn och “Bolagslistan” som anslutning.

EconExact login

5 – Använd programmet till sin fulla potential tillsammans med databasen med företagsuppgifter från oss.

Här finns en kort introduktion till hur man enkelt söker fram företag med en viss SNI-kod från vår exempel-databas.

Besök även www.econexact.com för med information om programmet och alla funktioner för att söka och filtrera. Programmet är egentligen ett affärssystem med inriktning på fakturering men är ett utmärkt verktyg för hantering av register med många företag. Dels därför att det är gratis och dels därför att det har en mängd kraftfulla funktioner för hantering av- och sök i register.